Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șofer ucrainean angajat la o firmă din Polonia, prins cu magnetul în Danemarca

Ceea ce părea doar o amendă pentru viteză s-a transformat într-o faptă penală, cu reținerea permisului și camionului pentru un șofer din Ucraina, angajat la un transportator polonez, prins cu manipularea tahografului în Danemarca.

În urma unei acțiuni ale poliției, camionul polonez a fost oprit în trafic luni dimineață în zona Middelfart. Culmea e că vehiculul era de fapt un atelier mobil, iar polițiștii l-au tot văzut în zonă efectuând reparații altor camioane, prin urmare au decis să îl oprească la un control. La verificarea datelor tahograf a rezultat că viteza minimă cu care a circulat a fost de 92 km/h. Prin urmare, polițiștii au declanșat verificări suplimentare, deoarece camioanele sunt limitate la 80 km/h, iar limitatorul trebuie să fie setat la maximum 90 km/h.

Astfel, la examinarea tehnică, polițiștii au descoperit că tahograful fusese manipulat, prin urmare șoferul a putut să circula cu o viteză mai mare decât cea permisă. Evident că polițiștii au verificat mai atent și au descoperit un magnet folosit pe sistemele de tahograf mai vechi.

Transportatorul polonez a recunoscut circumstanțele, dar nu a putut plăti amenda și garanția în valoare de aproximativ 70.000 de coroane (circa 9.500 de euro). Prin urmare, polițiștii i-au reținut camionul, în timp ce șoferului ucrainean i s-au reținut permisul și va fi trimis în judecată.

Articole similare

Ad