Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata auto din 2013 este evaluata la 320.000 de autovehicule

Saptamana trecuta a avut loc conferinta „Mediafax Talks about Auto Industry“, prilej cu care organizatorii au supus dezbaterii situatia din industria auto, alaturi de teme privind timbrul de mediu si programul de innoire a parcului auto, fiscalitatea ca instrument de reducere a poluarii si de sprijinire a industriei auto, sau tendinte in Supply Chain Management in sectorul auto.
„Pana in prezent, s-au achizitionat 10.938 de autoturisme noi. Din numarul total de 46.667 de autoturisme noi inmatriculate in acest an, circa 11.000 sunt achizitionate prin programul implementat de AFM.
 

Se vor adauga si cele care urmeaza sa fie achizitionate pe baza suplimentarii cu inca 3.000 de tichete. Toate acestea speram sa se transforme in autoturisme noi“, a declarat Adrian Gearap, presedintele AFM, completand ca incasarile din timbru de mediu pana la 31 octombrie totalizeaza 606,4 milioane de lei, iar valoarea restituirilor vechii taxe auto din aceeasi perioada este de 467,3 milioane de lei.
Cresterea pietei auto este preconizata la 320.000 de autovehicule, dintre care 70.000 de autovehicule noi si 250.000 unitati second-hand, conform declaratiilor Directorului General Ford Romania, Zoltan Brassai. Acesta a anuntat si reluarea productiei de motoare si masini la uzina din Craiova. „Productia s-a reluat pentru luna noiembrie, iar volumul este de 370 de masini si 1.000 de motoare zilnic. Dintre acestea, motoarele se vand in America, America de Sud si Africa, iar 90% dintre masini pleaca in Europa“, a afirmat Brassai care s-a aratat ingrijorat de structura parcului auto national, format in proportie de 53% din masini mai vechi de 10 ani si cu o varsta medie a unei masini de 13 ani.
Mai multe amanunte puteti citi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad