Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Ascendum a preluat operatiunile Volvo Echipamente Constructii in Europa Centrala si de Est

Grupul portughez Ascendum, unul dintre cei mai mari distribuitori ai Volvo Echipamente Constructii (CE) din lume, a preluat operatiunile grupului suedez pentru Europa Centrala si de Est. Valoarea tranzactiei se ridica la 55 de milioane de euro, iar pana in 2018 cele noua piete nou-preluate ar trebui sa valoreze pentru Grup nu mai putin de 200 de milioane de euro. De altfel, peste cinci ani, cifra de afaceri globala a Ascendum se estimeaza ca va ajunge la un miliard de euro (pentru 2014 se asteapta 750 de milioane de euro).
 

Tranzactia este menita sa creasca prezenta grupului portughez in Europa continentala, care opera pana la acest moment in Peninsula Iberica si Turcia.
„Ascendum este partenerul strategic potrivit pentru a sustine obiectivele noastre de crestere pe aceste piete importante. Timp de 50 de ani, a fost unul dintre cei mai importanti distribuitori pentru Volvo CE. Acestei lungi traditii i se adauga o viziune coerenta si bine definita pentru viitor, sustinuta de forta financiara necesara dezvoltarii activitatii in Europa Centrala si de Est“, a declarat Tomas Kuta, presedintele Volvo CE Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Ascendum Central Europe a preluat Austria, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania, Croatia, Slovenia, Bosnia-Herzegovina si Republica Moldova, in ultimele trei derularea operatiunilor urmand sa fie transferate catre dealeri. Pentru restul tarilor se va pastra aceeasi structura de organizare, la fel ca si top managementul pentru Europa Centrala si de Est a Volvo CE. „Operatiunile curente sunt bine structurate si dimensionate. Echipele locale cunosc cel mai bine pietele pe care activeaza, precum si jucatorii cheie. Este normal sa pastram actuala organizare“, a declarat Ricardo Mieiro, presedintele Comitetului Executiv al Ascendum. El a mai aratat ca asteapta pentru viitor identificarea unor directii conexe de dezvoltare, care sa completeze oferta companiei.
„Austria este cea mai puternica piata din regiune, atat ca volume, cat si ca cifra de afaceri. Si Ungaria sta bine, avand in vedere mediul de afaceri mai dificil din aceasta tara, iar in Cehia si Slovacia s-au inregistrat rezultate bune. O atentie deosebita va fi acordata pietei din Romania, unde sunt numeroase oportunitati pe proiecte de infrastructura“, a precizat Dr. Thomas Schmitz, CEO Ascendum Central Europe.
Expansiunea Ascendum a inceput in 1999, catre Spania, urmata de Statele Unite, in 2004. Piata din Turcia a fost accesata in 2010, pentru ca anul trecut sa se extinda operatiunile din SUA si sa se intre si in Mexic. Grupul portughez este prezent si in alte zone de pe Glob (Africa sau America de Sud), prin programul „Follow the Customer“, unde conditiile de exploatare ale echipamentelor sunt foarte dure.
Grupul portughez, care este specializat de asemenea pe utilaje de reciclat, echipamente pentru aeroporturi, porturi si cai ferate, este prezent la aceasta ora in 14 tari si are 35.000 de utilaje in operare in toata lumea.

Articole similare

Ad