Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patronatele italiene ale transportatorilor cer permis verde obligatoriu și pentru șoferii străini

Președintele asociației patronale din Italia Conftrasporto-Confcommercio, Paolo Uggè, care conduce și Federația Transportatorilor Rutieri Italiani (Fai), denunță circulara emisă în urmă cu peste o săptămână de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii și de Ministerul Sănătății din Italia, care scutește efectiv șoferii străini de obligația permisului verde, cu condiția ca încărcarea/descărcarea mărfurilor să fie efectuată de personalul companiei care comandă transportul, nu de șoferul străin însuși.

„Este clar că posibilitatea permisă șoferilor străini din țările în care, din păcate, nivelurile de infectare cu Covid iau din nou avânt riscă să le permită șoferilor infectați să acționeze ca adevărați răspânditori ai virusului – avertizează Uggè. Toate acestea sunt inacceptabile, așa că măsurile de izolare trebuie extinse imediat, tuturor: dacă șoferul din străinătate nu are permis verde, atunci operațiunile de încărcare și descărcare nu trebuie efectuate”.

Potrivit lui Uggè, alternativa este „ca toată lumea să revină la aplicarea regulilor prevăzute în Protocolul semnat la începutul pandemiei, care s-a dovedit a fi extrem de util”.

Articole similare

Ad