Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi record pentru un șofer italian de camion: 20 de ore de conducere, 88 de infracțiuni, 27.000 de euro amendă și penalizare de 249 de puncte

La Centrul Intermodal din Pordenone, polițiștii au descoperit un șofer italian care nu respecta în niciun fel reglementările europene care reglementează timpii de conducere și odihnă. Șoferul a primit o amendă de Cartea Recordurilor: 88 de penalități diferite, 27.000 de euro de plătit și 249 de puncte de penalizare.

Potrivit celor relatate de Ansa, polițiștii, verificând datele înregistrate pe tahograf în ultimele 28 de zile, au constatat că șoferul nu respectase timpii de conducere și odihnă impuși de legislația europeană de săptămâni întregi. Făcând acest lucru, depășise timpii maximi de condus în fiecare zi – și încă cu mult – și omitea pauzele și perioadele de odihnă zilnice. În cele mai grave cazuri, șoferul condusese chiar 20 de ore (limita maximă este de 10) și s-a odihnit doar 4 ore (minimul este de 9) într-o singură zi.

În fața dovezilor abaterilor constatate, șoferul a recunoscut că a comis toate neregulile. A fost sancționată și firma de transport pentru care lucra, lucru care a fost sesizat Oficiului regional de Muncă competent.

Amenda a fost aplicată șoferului în urma unui control al vehiculelor grele cu ocazia campaniei europene de siguranță rutieră Roadpol, organizată săptămâna trecută în toate statele membre UE, prin controale direcționate asupra vehiculelor grele de-a lungul arterelor rutiere principale ale continentului.

Articole similare

Ad