Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adriana Ticau sustine sistemele inteligente de transport

Deputata europeana Adriana Ticau a participat, alaturi de Comisarul pentru transporturi, Siim Kallas, la cea de a patra conferinta „Declansarea implementarii Sistemelor Inteligente de transport(STI)” organizata de Comisia Europeana.
Conferinta a fost deschisa de catre Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar responsabil pentru transport si Silvia-Adriana Ticau, vicepresedinta Comisiei pentru transport si turism din Parlamentul European, impreuna cu reprezentanti ai Presedintiei lituaniene a Consiliului Uniunii Europene si ai Comitetului Economic si Social European.
 

„Competitivitatea Uniunii Europene depinde de asigurarea unui transport trans-european sigur si eco-eficient, iar pentru acesta UE si statele membre trebuie sa investeasca in sisteme inteligente de transport. Fie ca vorbim de sistemul e-Call care permite accesarea automata a sistemului 112 in caz de accident, de tahografele inteligente, de colectarea electronica a taxelor pentru autostrazi, de sistemele ce vor permite comunicarea intre vehicule sau intre vehicule si infrastructura de transport sau de sistemele Galileo si EGNOS, sistemele inteligente de transport contribuie la o mai buna gestionare a traficului, la reducerea consumului de carburanti si a poluarii si, nu in ultimul rand, la siguranta traficului rutier. Salut adoptarea Regulamentului privind retelele trans-europene de transport TEN-T prin intermediul caruia, sistemele inteligente de transport pentru sectorul rutier vor fi finantate in proportie de 20% din fonduri europene”, a precizat Adriana Ticau.
In cadrul conferintei, cei peste este 400 de participanti au avut un schimb de opinii cu privire la diverse actiuni si initiative in domeniul Sistemelor Inteligente de Transport.
In 2010 a fost adoptata Directiva 2010/40/UE privind cadrul pentru implementarea sistemelor de transport inteligente (STI) in domeniul transportului rutier si pentru interfetele cu alte moduri de transport si Planul de Actiuni pentru STI. STI pot contribui in mod semnificativ la un sistem de transport mai curat, mai sigur si mai eficient. STI combina telecomunicatiile, electronica si tehnologiile informatiei cu ingineria in domeniul transporturilor, in vederea planificarii, proiectarii, operarii, intretinerii si gestionarii sistemelor de transport.

Articole similare

Ad