Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua decizie de obligare a ANAF la plata de dobanzi pentru nerambursarea la termen a TVA

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis obligarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la plata de dobanzi unei societati reprezentate de avocatii D&B David si Baias intr-un caz de rambursare cu intarziere a TVA.
Avocatii D&B David si Baias au asistat o companie in cadrul procedurii de obligare a organelor fiscale la plata dobanzilor pentru rambursarea cu intarziere a TVA ca urmare a prelungirii nejustificate a verificarii documentare a deconturilor de TVA si, ulterior, a inspectiei fiscale anticipate demarate pentru solutionarea acelorasi deconturi.
 

Intr-o prima faza, Curtea de Apel Bucuresti a admis partial actiunea societatii, obligand ANAF la plata unor dobanzi de 2 milioane de lei.
Dupa recursul ANAF, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in integralitate actiunea societatii si a obligat ANAF la plata unor dobanzi de aproape 5 milioane de lei.
Argumentatia avocatilor D&B David si Baias in acest caz a fost axata pe jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in special in speta Steaua Romana, caz reprezentat tot de avocatii D&B, potrivit careia, ca regula, procedurile interne ale autoritatilor fiscale care au determinat rambursarea cu intarziere a TVA nu suspenda cursul dobanzilor pentru sumele nerambursate la termen.
Echipa de avocati care a reprezentat societatea in acest caz este formata din Dan Dascalu, Partener D&B David si Baias, coordonatorul departamentului de litigii fiscale, si Mihail Boian, Avocat Asociat D&B David si Baias.

Articole similare

Ad