Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mobilitate fară bariere: soluțiile UTA pentru transportatori și flote auto

Transportatorii români, și nu doar ei, se confruntă în prezent cu o serie de provocări majore, de la criza de personal și de șoferi calificați care cuprinde întreaga Europă, la restricțiile Covid care afectează libertatea de mișcare, și până la reglementări legislative nu doar pan-europene ci și locale, care au un impact direct asupra întregului sector.

Profitabilitatea în transporturi și logistică este strâns legată de un management extrem de atent al costurilor – pentru o marjă de profit sănătoasă, e absolută nevoie de o marja de eroare minimă în administrare.

Aici intervin soluțiile UTA – unul dintre cei mai importanți furnizori de carduri de combustibil și servicii din Europa, care asigură servicii superioare și acoperire imbatabilă în toată Europa pentru transportatorii de mărfuri și pasageri și pentru flote auto.

Soluțiile de mobilitate UTA sunt dezvoltate în baza a peste 55 de ani de expertiză în domeniu, garantând eficientizarea cheltuielilor privind consumul de combustibil, flexibilitate în alimentare, siguranța recuperării TVA-ului și simplitate pentru decontarea taxelor de drum.

Cea mai mare rețea de alimentare din Europa, independent de brand

Cardurile de combustibil UTA sunt un stimul necesar pentru mobilitate, oferind o mulțime de beneficii. Clienții pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a alimenta la mai mult de 53.800 de stații multi-brand din Europa, iar cardurile sunt acceptate în peste 68.000 de puncte de acceptare în 40 de țări europene. De asemenea, cardurile de combustibil UTA oferă clienților acces la combustibili alternativi precum AdBlue®, Biodiesel, GNC, GPL, iar rețeaua de parteneri este în continuă creștere atât la nivel național cât și internațional.

În multe țări europene, gazul petrolier lichefiat (GPL) a devenit o parte indispensabilă a alimentării cu combustibil ca o alternativă ieftină și ecologică la benzina convențională. În Europa, rețeaua UTA include peste 12.200 stații de alimentare GPL.

Un combustibil cu mare potențial de dezvoltare, Gazul Natural Lichid este o opțiune din ce în ce mai des luată în considerare de transportatori. Deoarece UE clasifică vehiculele GNL și GNC drept ecologice, acestea sunt scutite de taxe de drum până în 2023.

Stațiile de alimentare cu GNL nu sunt încă foarte răspândite în Europa, însă UE planifică să subvenționeze stații suplimentare de alimentare cu GNL de-a lungul principalelor artere europene de transport rutier.

În luna mai 2021, UTA a anunțat un parteneriat cu furnizorul de GNL german LIQUIND 24/7. Opt stații de alimentare cu GNL ale operatorului din Berlin au fost adăugate la rețeaua de acceptare UTA din Germania (în Duisburg, Sülzetal, Crailsheim, Strullendorf, Mannheim, Göttingen, Wustermark și Schüttorf) urmând ca și alte locații Liquind 24/7 sa fie conectate la rețeaua de aprovizionare a UTA. Rețeaua de aprovizionare cu GNL a UTA a crescut astfel la aproape 184 de stații în hub-uri de transport importante din zece țări, devenind în prezent cea mai mare rețea de GNL din Europa.

Stațiile de alimentare pot fi găsite prin intermediul aplicației gratuite UTA Station Finder.

Nu in ultimul rand, UTA monitorizează îndeaproape dezvoltarea combustibililor alternativi și promite consolidarea rețelei de energie regenerabilă la nivel European.

Cea mai mare acoperire pentru taxe de drum in Europa (EETS) cu UTA One®

UTA oferă în prezent cea mai cuprinzătoare soluție de servicii electronice de taxare europeană (EETS) de pe piață, prin dispozitivul său de taxare interoperabil UTA One®, care acoperă 15 contexte de taxare. Compania a adăugat în această toamna și rețeaua e-TOLL din Polonia la soluția sa interoperabilă de taxe de drum, UTA One® astfel că, în prezent dispozitivul include Belgia (inclusiv tunelul Liefkenshoek), Germania, Franța, Italia, Austria, Polonia (A4 între Cracovia și Katowice și întreaga rețea e-TOLL), Portugalia, Spania, Ungaria, Norvegia (taxe de drum, feriboturi și poduri), Suedia (poduri), Danemarca (poduri) și Elveția (inclusiv Liechtenstein). Acoperirea contextelor de drum este în continua expansiune.

Servicii adiționale pe care te poți baza

Rețeaua UTA include si peste 40 de operatori de feriboturi, ceea ce permite rezervarea si decontarea călătoriilor in peste 800 de rute de feribot peste Marea Baltică, Marea Nordului, Marea Irlandeză, Canalul Mânecii și Marea Mediterană, precum și pe anumite rute interne.

UTA asigură și decontarea serviciilor conexe pentru transportatori, precum reparații, intervenții în caz de pană și tractare, dar și rambursări de TVA și accize pe combustibil prin intermediul unui partener UTA, furnizor de servicii specializate. Aplicațiile UTA – UTA station finder, UTA SmartCockpit® – garantează flexibilitate pentru șoferi și eficiență și predictibilitate pentru managerii de flote.

Cu peste 1.5 milioane de carduri de servicii și dispozitive de bord emise, în întreaga Europă, clienții au ales UTA pentru succesul afacerii lor. Independent de brand și indiferent de tipul de vehicul – UTA este un partener modern, eficient și dinamic pentru soluții de mobilitate.

Articole similare

Ad