Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii spanioli cer măsuri urgente de sprijin, „oricare ar fi ele“

Comitetul Național de Transport Rutier din Spania, din care face parte și asociația transportatorilor și logisticienilor din Valencia (FVET), avertizează și el, într-o scrisoare adresată Ministerului de Transport, în legătură cu problemele cu care se confruntă firmele din domeniu, probleme care pe unele dintre ele le aduc chiar aproape de faliment. De aceea se încearcă transferarea către întreaga societate a pericolului ce amenință transportatorii și se propun măsuri excepționale.

Cea mai mare problemă a operatorilor din domeniu este scumpirea în foarte mare măsură a motorinei, cu circa 23% față de perioada similară din 2020. 70% dintre transportatorii din Valencia consideră că, din această cauză, vor fi firme care se vor închide înainte de finalul anului și aproape toți sunt de părere că principala cauză a acestor posibile falimente este scumpirea motorinei, care reprezintă 30% din costurile lor de transport.

La aceasta se adaugă faptul că șoferii încă fac încărcare/descărcare și primesc tratamente umilitoare în locațiile clienților, ceea ce face ca meseria lor să fie neatractivă. Astfel că, așa cum arată Comitetul, chiar dacă firmele le-ar putea plăti salarii mai mari – și de cele mai multe ori nu pot – nu există oricum interes pentru meseria de șofer câtă vreme tratamentul din partea clienților este cel din prezent.

Alte probleme cu care se confruntă transportatorii spanioli sunt viitoarele taxe de autostradă din această țară și autorizarea camioanelor de 44 t și 4,5 m înălțime, măsuri propuse fără consultarea mediului privat.

„De aceea trebuie adoptate măsuri, oricare ar fi ele, pentru a evita riscul falimentului structural al acestei industrii.“

Articole similare

Ad