Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nemţii de la emz vor investi 5 milioane de euro la Reşiţa

Compania germană emz Hanauer GmbH, cu sediul în Nabburg, Bavaria, a decis să înființeze o nouă unitate de producție în Reșița, care îşi va începe activitatea în toamna lui 2022. Proiectul de investiție, în valoare de circa 5 milioane de euro, înseamnă pentru oraș între 50 și 100 de noi locuri de muncă într-o primă fază, respectiv 500 de locuri de muncă pe termen lung. Pe viitor, emz intenţionează să colaboreze îndeaproape și cu Centrul Universitar UBB din Reșița.

emz Hanauer este specializat în producţia de tehnologii electrocasnice și de mediu. Fabrica de la Reşiţa va fi construită pe suprafață de aproximativ 3.000 m2, în parcul industrial al orașului. „Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală, dar şi consilierea obiectivă și de încredere din partea echipei AHK”, a declarat Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la EMZ.

Echipa AHK România a sprijinit îndeaproape multe proiecte de investiții germane în ţara noastră. „Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. „, a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

Articole similare

Ad