Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Jost preia BE-Trans. Skiptrans și Marvicon vor acționa ca filiale ale aceluiași grup.

Grupul de firme belgiene Jost își consolidează segmentul de transport containere prin preluarea companiei BE-TRANS din Geel. Pe lângă specializarea pe transportul rutier internațional de containere, BE-TRANS, fondată în 1998 de Bert Vranckx, oferă și servicii logistice (depozitare, operațiuni cros-dock și distribuție finală), având un parc de 20 de camioane și 350 de semiremorci pentru transport containere, prelate și platforme.

BE-TRANS va continua să fie administrată de actualii manageri, preluarea fiind completă și acoperind personalul, vehiculele, birourile și depozitele. Bert Vranckx va rămâne în fruntea companiei cel puțin pentru următorii șase ani, Roland Jost subliniind valoarea membrilor echipei existente și importanța lor în continuitatea și dezvoltarea operațiunilor.

Preluarea are efecte și în România, unde BE-TRANS deține firma Marvicon, cu sediul în Oradea. Marvicon a terminat 2020 cu o cifră de afaceri de aproape 26 de milioane de euro, în creștere cu peste 5 milioane de euro față de 2019 (+25%). Firma orădeană folosește un parc de 172 de camioane licențiate, atât în transportul național cât mai ales internațional.

Începând din acest an, Marvicon va lucra în parteneriat cu Skiptrans, firmă deținută de Grupul Jost, cu sediul la Cluj. Skiptrans deține la acest moment cel mai mare parc de camioane pentru transport internațional înmatriculat în România, 512 de camioane, după Arabesque. Skiptrans a terminat 2020 cu o cifră de afaceri de aproape 70 de milioane de euro.

Comunicatul remis de Grupul Jost arată că managementul JOST este încântată de această achiziție, care reflectă decizia strategică a grupului european de a adăuga o valoare și mai mare diviziei sale de containere. 

Articole similare

Ad