Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Amenzi mai mari pentru traficul rutier

Începând de marți, 9 noiembrie, Germania asprește sancțiunile pentru  cei care încalcă regulile de circulație. De exemplu, amenda pentru depășirea vitezei maxime cu 16 până la 20 km/h în oraș este 70 de euro față de 50 cât era până acum. De asemenea, au crescut amenzile pentru orice parcare sau oprire pe loc interzis, mai ales pe trotuare sau pe pistele de bicicliști.

O amendă nouă, în valoare de 55 de euro pentru parcarea neautorizată în locurile destinate vehiculelor alimentate electric și vehicule de car-sharing.

Potrivit Ministerului Transporturilor, folosirea neautorizată a benzii de urgență este pedepsită cu amenzi între 200 și 320 de euro și interzicerea dreptului de a conduce o lună. Șoferii de camion trebuie să facă virajul la dreapta în oraș cu viteză redusă, pentru a nu pune în pericol viața pietonilor sau bicicliștilor care pot fi neobservați în unghiul mort din dreapta camionului. Încălcarea acestei obligații se pedepsește o amendă de 70 de euro și un punct de penalizare.

Noile amenzi au fost îndelung negociate între guvernele federal și de stat. Din cauza unei erori de formă, regulile mai stricte privind amenzile din noul regulament de circulație rutieră au fost suspendate anul trecut. Ca urmare, a apărut o dispută politică, în special cu privire la interzicerea dreptului de a conduce în urma depășirilor de viteză. În schimbul acestui compromis, amenzile s-au mărit.

Articole similare

Ad