Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atentie la folosirea CEMT-urilor!

Comisia CEMT poate decide retragerea autorizatiilor CEMT atribuite operatorilor de transport rutieri romani in cazul utilizarii insuficiente a acestora sau neraportarii curselor efectuate pe baza lor, avertizeaza UNTRR.
Potrivit Metodologiei CEMT 2013, conditia se considera indeplinita daca, in urma evaluarii curselor raportate, se constata ca nu s-au efectuat lunar cu fiecare autorizatie CEMT minim 2 curse cu incarcatura sau minim 2.000 km cu incarcatura.
 

Daca transportatorii nu au raportat activitatea desfasurata cu autorizatia(tiile) CEMT repartizate, se considera ca nu au realizat conditiile mentionate in acest paragraf.
Potrivit Metodologiei CEMT, numarul curselor efectuate cu o autorizatie CEMT nerestrictionata, pe teritoriul statelor care au introdus restrictii in utilizarea acestora (A, GR, I, RUS) reprezinta un procent de minim 20% din totalul curselor raportate. Cursele raportate sunt cele care au ca punct de incarcare/descarcare statul sau statele CEMT nerestrictionate pe autorizatia CEMT respectiva.
De asemenea, CEMT-ul poate fi retras daca a fost utilizat pentru derularea, in mod repetat si nejustificat, de curse intre statele membre U.E. sau pentru derularea, in exclusivitate, mai mult de 3 luni, a transporturilor intre Romania si un singur alt stat CEMT sau intre doua state CEMT, altele decat Romania (transport ciclic). Fac exceptie autorizatiile CEMT utilizate pentru transportul rutier de animale vii cu vehicule specializate.

Articole similare

Ad