Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

HG 69/2012 se modifica in doua saptamani

In urma protestului de amploare organizat la inceputul saptamanii de federatiile afiliate la Confederatia Nationala Rutiera (CNR), Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, s-a intalnit ieri, 12 decembrie, cu delegatia CNR condusa de presedintele Augustin Hagiu. Cele mai importante puncte stabilite au fost publicarea in Monitorul Oficial a modificarilor HG 69/2012 privind tipurile de abateri si diminuarea cuantumurilor amenzilor, precum si modificarea OG 43/1997, privind regimul drumurilor.
 

Aceasta din urma va merge in Parlament saptamana viitoare, in timp ce HG 69/2012 va fi pusa astazi, 13 decembrie a.c. pe site-ul MT, la rubrica „Transparenta decizionala“, unde va sta zece zile, dupa care va fi trimisa spre publicare la MO.
Referitor la problema placutelor care sa ateste masele si dimensiunile vehiculelor, Ministrul Transporturilor a fost de acord sa inlocuiasca placutele – care de fapt sunt niste autocolante vandute la pret de placuta si care se dezlipesc oricum la prima ploaie, potrivit unor carausi care si le-au montat deja – cu o anexa la documentul ITP. Pentru acest lucru este insa nevoie de acordul Registrului Auto Roman, iar reprezentantii CNR au contactat conducerea RAR in aceasta dimineata pentru a discuta problema.
Grupul de 30 de transportatori membri CNR prezent ieri la Minister avea in program si o intalnire cu Doina Pana, ministru delegat pentru dialogul social, care urma sa preia mesajul CNR referitor la problemele care nu tin de Ministerul Transporturilor. Insa doamna Pana nu a mai ajuns la intalnire.

Articole similare

Ad