Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Informare CNR: Siegfried Mayer

Referitor la discutiile de la MT precum si cum au fost ele apreciate de catre delegatiile transportatorilor prezente ieri la Bucuresti, nu dorim sa ne antepronuntam, este prematur. Ce putem insa declara, este ca, exact ca in primavara, aparent MT este cooperant. Avem totodata o experienta amara, cea din mai a.c., despre modul in care, fara amenintarea protestelor, Guvernul intelege sa-si tina promisiunile. Depinde de noi toti in continuare, daca multitudinea promisiunilor de ieri vor fi sau nu implementate de catre MT. Depinde exclusiv de noi, daca unitatea va fi intr-adevar prezenta intre transportatori, acum cand, cu tot cu prezenta foarte scazuta la protest, cu tot cu promisiunile de participare la protest ale unora, care au privit din balcon protestul nostru (!!!), suntem pe cale sa dialogam cu Guvernul si sa negociem nevoile noastre.
 

Iata rezultatele de ieri ale CNR si ale transportatorilor protestatari :
– HG 69 a trecut cu amenzile injumatatite si pana la 23.12.2013 va fi votat. Trebuie sa stea 10 zile la transparenta.
– Normele de la OUG 11 se vor proroga pana in ianuarie 2015 (conform promisiunilor Secretarului de Stat Manuel Donescu), asta inseamna ca OUG 11, care a trecut de Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, cu obligativitatea de licentiere DOAR ptr. auto sub 3,5 tone de transport autovehicule avariate, va putea fii votat de Parlament in forma actuala si cei sub 3,5 tone vor scapa de licentiere.
– OG 43 va fi votat saptamana viitoare in Parlament (repede a fost introdus pe ordinea de zi a CD din data de 17.12.2013), asa ca, foarte probabil, scapam si de amenda de 30.000 lei pentru cantar.
– problema placutelor a fost discutata cu Dl. Secretar de Stat Donescu si am conceput o varianta ce va fi discutata azi cu directorul general al RAR, sa gasim solutii. Deja stim ca suma cheltuita cu implementarea acestei directive europene se va reduce substantial, undeva la 80 lei ptr. RAR si cca. 50 lei ptr. placuta. *Vezi mai jos noile tarife negociate.

*Suma actuala de plata 498 lei, s-a negociat  sa scada pentru cuplu la 317.4 , respectiv un procentul de 36%.
*Asfel placuta va costa 70 lei, iar 88.7 lei  eliberare documente RAR pentru cap tractor, respectiv aceasi suma pentru semiremorca (158.7+158.7=317.4)

Mai mult decat atat, data de 01 ianuarie 2014 NU MAI ESTE DATA FINALA pana la care se pot aplica aceste placute (sau document special) si fiecare autovehicul va putea sa se conformeze OMT 1640/2012 pana la urmatorul ITP. Aceste masuratori vor putea fi facute LA ORICE statie ITP din tara, nu numai la RAR si azi incercam sa convingem MT , ca aceste masuratori sa poata fi efectuate si de personalul din cadrul statiilor ITP autorizate de RAR. Nu spun ca suntem multumiti, dar cred ca am scos multe lucruri in prima zi de discutii. Urmeaza celelalte ministrere, cu celelalte probleme, in urmatoarea perioada. Bineinteles, doar atunci putem declara ca avem rezultate, cand propunerile legislative vor produce efecte. speram ca majoritatea problemelor noastre vor gasi rezolvare inca anul acesta … daca nu … avem reteta rezolvarii …
Multumim tuturor transportatorilor, membri sau nemembri ai CNR, care au participat la protest si si-au manifestat prin unitate, dorinta de schimbare. Multumim delegatiilor din judete, care au facut inca un efort si au fost prezente la intalnirea de ieri cu D-na. Ministru Ramona Manescu , Secretarul de Stat Manuel Donescu si cu ceilalti functionari din cadrul CDS al MT. Iata lista judetelor care au participat la intalnirile de ieri :
– Alba, Arad, Timisoara, Caras-Severin, Constanta, Maramures, Satu Mare, Brasov, Mures, Bucuresti, Ilfov, Bihor, Gorj, Neamt, Iasi.
Mobilizarea pentru unitate inca nu s-a incheiat ! Daca promisiunile MT si cele viitoare ale celorlalte ministere nu se vor materializa, noi trebuie sa fim uniti. Din aceasta cauza, lista de inscriere la protestul din decembrie ramane deschisa :
http://protest.transportator.info/.

Articole similare

Ad