Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Instanța din Târgu Mureș a anulat decizia ANAF de refacere a controlului fiscal în cazul Kraft Logistics

În cazul tuturor firmelor de transport căror contestație a fost admisă de ANAF în cazul unei decizii de impunere rezultată în urma reîncadrării diurnelor ca venituri de natură salarială, admiterea contestației a venit însoțită de anunțul de refacere a controlului fiscal. La fel s-a întâmplat și în cele câteva cazuri în care firmele de transport au câștigat chiar în instanță procesul împotriva ANAF. Este și cazul societății Kraft Logistics, din Sighișoara, despre care scriam săptămâna trecută că a câștigat procesul împotriva ANAF inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Saptămâna trecută, acționarii germani ai companiei din Sighișoara, conducerea firmei din România și avocații acesteia – Casa de avocatură Ludușan Florin și asociații – au închis definitiv capitolul prin sentința Curții de Apel din Târgu-Mureș, care a anulat decizia de soluționare prin care ANAF a despus desființarea RIF, dar cu refacerea inspecției fiscale. Instanța a decis închiderea cazului fără refacerea controlului fiscal, fiind prima decizie de acest fel de până acum.

Decizia, pronunțată pe 12 noiembrie, se regasește pe site-ul Curții de Apel Târgu Mureș și asigură o gură de oxigen sutelor de firme care trec printr-o experiență similară în timp ce proiectul de lege privind amnistia pe diurnă abia a primit avizul Consiliului Legislativ și se speră că va intra la vot în plen săptămâna viitoare.

Articole similare

Ad