Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proiectul de lege privind amnistia fiscală ar putea intra la vot în Palament săptămâna viitoare

Proiectul de lege 526/28.10.2021 privind anularea unor obligaţii fiscale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (cunoscut pe scurt ca legea amnistiei fiscale pe diurnă) ar putea intra la vot în plenul Parlamentului chiar săptămâna viitoare, ne-a asigurat senatorul Ştefan Pălărie. “Motivul pentru care initiatiava legislativă a avut mai multe săptămâni până să intre pe ordinea de zi a comisiei a fost lipsa avizului Consiliului Legislativ. Acest aviz a venit săptămâna trecută, motiv pentru care săptămâna aceasta initiativa intră în dezbateri la comisie şi cel târziu săptămâna viitoare va merge către vot în plen”, a declarat Ştefan Pălărie.

Se așteaptă ca mâine, 16 noiembrie, proiectul de lege sa ajunga la Comisia de Buget Finanţe din Senat, pentru aprobare.

Transportatorii aşteaptă cu sufletul la gură adoptarea legii amnistiei fiscale, în condiţiile în care inspectorii ANAF merg în continuare la control, fără să ţină seama de toate demersurile privind amnistia ori de faptul că irosesc resurse care ar putea fi utilizate cu folos pentru alte acţiuni.

Acordarea amnistiei fiscale este vitală pentru a pune punct controalelor abuzive ale ANAF privind impozitarea retroactivă a diurnelor acordate şoferilor de transport internaţional, care s-au soldat anul acesta cu decizii de impunere în valoare de milioane de euro.

Articole similare

Ad