Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR, FORT, ATM Bucovina anunță amânarea protestului din 17 noiembrie, în lipsa unui partener de dialog real disponibil

UNTRR, FORT şi ATM Bucovina au anunţat printr-un comunicat de presă amânarea protestului planificat pentru 17 noiembrie 2021, din cauza faptului că, în acest moment, contextul politic din România nu oferă un partener de dialog real disponibil, care să ia decizii și să demareze acțiuni concrete în vederea soluționării revendicărilor industriei de transport rutier.

Principalele revendicări ale industriei – reîncadrarea diurnei ca venit salarial, criza de pe piața RCA și carantinarea șoferilor profesioniști – riscă să rămână în continuare fără rezolvare, atâta vreme cât există un Guvern interimar cu puteri restrânse, iar criza guvernamentală se prelungește afectând serios orice demers întreprins de industrie.

Ca urmare a revendicărilor anterioare, Comisiile raportoare din Senat, respectiv Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piață de capital și Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, au invitat asociațiile patronale la dezbaterea Proiectului de Lege (L455/2021) pentru anularea unor obligații fiscale (diurna) și pentru modificarea şi completarea unor acte normative pentru susținerea amendamentelor transmise. Aceasta are loc marți, 16.11.2021.

Referitor la RCA, asociaţiile patronale susţin că Guvernul ar fi trebui să discute cu ASF pentru a se asigura că procedura de clasificare a asiguraților cu risc ridicat de la BAAR funcționează în mod real, pentru a preveni derapajele din piață. De asemenea, UNTRR, FORT şi ATM Bucovina atrag atenţia asupra faptului că România rămâne singurul stat din UE în care șoferii profesioniști sunt carantinați la intrarea în țară.

Articole similare

Ad