Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eurowag cumpără WebEye pentru 55,9 milioane de euro

W.A.G payment solutions (Eurowag) a încheiat un acord pentru a achiziționa 100% din capitalul social al WebEye Telematics, furnizor de top de soluții pentru managementul flotei din Europa Centrală şi de Est.

Achiziția WebEye va extinde baza de clienți a grupului ceh, iar clienții furnizorului maghiar vor avea acces la gama completă de soluții integrate de plată și mobilitate end-to-end oferită de Eurowag.

WebEye are o prezență stabilită în Europa, cu un portofoliu total de peste 57.000 de camioane conectate. Datele colectate de la aceasta din urmă vor oferi informații și vor permite dezvoltarea continuă de soluții noi și îmbunătățite, pentru a răspunde nevoilor clienților. WebEye este condusă de Pál Németh, care a jucat un rol esențial în creșterea companiei și va rămâne în rolul de a supraveghea integrarea în Eurowag.

Tranzacția va fi finanțată din numerar din bilanț și se așteaptă să creeze imediat câștiguri. La închidere, Eurowag (LON: WPS) va plăti o contrapartidă în numerar de 38,5 milioane euro, luând în considerare ajustările pentru datoria netă și capitalul de lucru normalizat.

Compania va plăti, de asemenea, o componentă de decontare amânată în termen de trei ani de la închidere, o parte din care este supusă îndeplinirii anumitor KPI-uri. Contravaloarea maximă, inclusiv componenta de decontare amânată, este plafonată la 55,9 milioane euro.

În 2020, WebEye a generat venituri de 16,5 milioane euro și un profit ajustat înainte de calcularea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizarii (EBITDA) de 4,3 milioane euro. Veniturile pentru primele șase luni din 2021 au fost de 8,3 milioane euro, în timp ce EBITDA a crescut la 2,6 milioane de euro, datorită profitabilității crescute a afacerii.

Încheierea tranzacției este aşteptată pentru primul trimestru din 2022, sub rezerva condițiilor obișnuite de finalizare, inclusiv autorizarea din partea Autorității Ungare pentru Concurență, a Consiliului Concurenței din România și a Ministerului Inovării și Tehnologiei din Ungaria.

Martin Vohánka, CEO și fondator al Eurowag, a declarat: „Sunt încântat să anunț achiziția WebEye în conformitate cu strategia stabilită și extinderea în continuare a platformei noastre de plăți și mobilitate.

Prin servicii integrate ne propunem să reducem impactul industriei asupra mediului. Soluțiile permit reducerea curselor fără încărcătură și îmbunătățirea siguranței rutiere, în condiţiile în care operatorii pot avea o privire de ansamblu detaliată asupra flotelor lor.”

Eurowag a fost înființată în 1995 și este o platformă paneuropeană de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial. Anul trecut, a realizat un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) de aproximativ 1,45 miliarde coroane (1euro = 25,22 CZK), în creştere cu 22% față de anul precedent. De asemenea, vânzările nete au ajuns la 3,2 miliarde CZK, cu o marjă de profit de 46%.

Articole similare

Ad