Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fonduri europene de 82,7 milioane de euro pentru centura Brasov

Comisia Europeana a aprobat o investitie de 82,7 milioane de euro pentru constructia unei sosele de centura de 18,5 km la Brasov. „Proiectul va imbunatati conditiile de acces in zona orasului Brasov si va aduce beneficii pentru industrie, mediul de afaceri si turism. De asemenea, de aceasta investitie vor beneficia si cei 320.000 de locuitori ai Brasovului, prin reducerea zgomotului si poluarii in zona centrala a orasului”, informeaza CE.
 

Conform estimarilor, proiectul va crea aproximativ 740 de locuri de munca in timpul perioadei de implementare. Uniunea Europeana va finanta proiectul din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) cu 92,7 milioane de euro din totalul investitiei de 120 de milioane de euro.
Proiectul, care ar trebui implementat pana in martie 2015, este impartit in trei loturi. Astfel, lotul numarul 1, avand o lungime de 7,29 km (2×2 benzi de circulatie), realizeaza conexiunea dintre DN1 si DN11, pornind din sud-estul Brasovului si ocolind orasul prin partea de vest, iar lotul al doilea, cu o lungime de 4,92 km (extins la 2×2 benzi de circulatie), realizeaza conexiunea dintre DN11 si DN13 in partea de nord a Brasovului. Al treilea lot va avea o lungime de 6,34 km (2×2 benzi de circulatie) si prevede realizarea conexiunii dintre DN13 si DN1 in partea de nord-vest a orasului.

Articole similare

Ad