Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elis Pavaje a investit în panouri fotovoltaice la fabrica din Vințu de Jos

Elis Pavaje a finalizat planul de investiții în panouri fotovoltaice de la fabrica de la Vințu de Jos. Investiția a fost realizată din fonduri proprii și se ridică la suma 150.000 euro, arată producătorul într-un comunicat remis Tranzit.

„Investiția de la Vințu de Jos este un experiment Elis Pavaje realizat cu intenția de a obține producție verde, nepoluantă. Energia solară este o sursă de energie inepuizabilă pe care merită să învățăm s-o folosim cât mai bine. Suntem datori să manifestăm grijă și să depunem eforturi permanente pentru menținerea unei societăți sustenabile. Energia obținută o folosim exclusiv pentru uzul propriu. Urmează să vedem efectele în următorii ani, iar dacă se justifică investiția, extindem și în celelalte fabrici“, a declarat Emil Goța, director general Elis Pavaje.

„În ultima perioadă se vorbește din ce în ce mai mult de eficiență energetică iar în contextul în care liberalizarea pieței a dus la o scumpire a prețurilor, panourile fotovoltaice pot fi soluția și pentru reducerea facturilor de energie electrică“, a mai precizat oficialul companiei.

Nefiind o energie stocabilă, acest sistem de generare a energiei electrice cu ajutorul panourilor fotovoltaice nu poate înlocui integral consumul energiei din surse neregenerabile, însă o poate reduce drastic, cel puțin în sezoanele călduroase. Potrivit Elis Pavaje, o astfel de investiție se recuperează într-un termen de 5-7 ani, însă o componentă importantă în ecuația economiei obținute este cantitatea de praf din aer și gradul de întreținere în timp a instalațiilor.

Articole similare

Ad