Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proiectul de lege privind amnistia fiscală a trecut de Comisia Buget Finanţe din Senat

Proiectul de lege 526/28.10.2021 privind anularea unor obligaţii fiscale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (cunoscut pe scurt ca legea amnistiei fiscale pe diurnă) a primit astăzi, 16 noiembrie, aviz favorabil din partea Comisiei de Buget Finanţe din Senat.

În urma dezbaterii din Comisie au fost aduse două amendamente. Astfel, la articolul 1, alineatul (1) se specifică faptul că se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale şi/sau obligaţiile fiscale accesorii, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a calificării ulterioare de către organul fiscal a sumelor reprezentând indemnizaţii sau orice alte sume de aceeaşi natură, primite pe perioada delegării, detaşării sau desfăşurării activităţii pe teritoriul altei ţări, de către angajaţi ai angajatorilor români care şi-au desfăşurat activitatea pe teritoriul altei ţări aferente perioadelor fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi data intrării în vigoare a prezentei legi şi neachitate.

Apoi, foarte important, prin articolul 1, alineatul (8) se stabileşte clar faptul că nu intră sub incidenţa acestui articol sumele menţionate la alin. (1) pentru care instanţele judecătoreşti au stabilit, prin hotărâri judecătoreşti definitive/hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii că sunt datorate bugetului de stat. Rămâne, aşadar, discriminarea între cei care au avut ghinionul să fie controlaţi mai demult de către ANAF şi restul transportatorilor, care se află în diferite etape ale controlului sau care nu au fost controlaţi încă, chiar dacă situaţia este identică pentru toţi.

Proiectul de lege privind amnistia fiscală pe diurnă ar putea ajunge în plenul Parlamentului, pentru vot, săptămâna viitoare.

Articole similare

Ad