Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo creste siguranta pe drumuri alunecoase

Pentru camioanele cu remorca, drumurile alunecoase de iarna si pantele reprezinta o provocare puternica chiar si pentru cei mai talentati soferi. Exista in permanenta riscul ca vehiculul sa devina instabil. Volvo Trucks a dezvoltat o solutie care imbunatateste semnificativ siguranta.
„Chiar daca soferul reuseste sa controleze situatia, este extrem de neplacut pentru sofer si pentru ceilalti utilizatori ai drumurilor ca un ansamblu sa devieze de la traseu intr-o panta”, a spus Mats Sabelström, specialist in franare pentru Volvo Trucks.
 

Pentru a minimiza riscul ca aceasta situatie sa apara si potentialul de accidente, Volvo Trucks a dezvoltat un sistem, numit „Stretch Brake” care incetineste remorca si redreseaza ansamblul.
„In circa 15% din totalul de 30.000 de accidente rutiere care au loc anual in Europa, sunt implicate camioane, dar tendinta este descendent. Cu sisteme de franare eficiente, sisteme de stabilitate si de atentionare la coliziune ajutam soferii sa evite situatiile riscante in conditii dificile. Stretch Brake este o alta componenta importanta pentru cresterea sigurantei in trafic si minimizarea numarului de accidente in care sunt implicate camioane”, a spus Carl Johan Almqvist, manager trafic si iguranta produselor Volvo Trucks.

Articole similare

Ad