Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF câștigă trofeul IToY 2022 și devine Camionul Anului!

Noua generație DAF câștigă titlul de International Truck of the Year 2022 (IToY) din partea unui juriu format din 24 de redactori și jurnaliști cu experiență de la tot atâtea reviste de specialitate din toată Europa. Prestigiosul premiu a fost înmânat lui Harry Wolters, președintele DAF Trucks, pe 17 noiembrie, la Lyon, Franța, în cadrul unei ceremonii speciale ce a avut loc la Salonul Auto de Vehicule Comerciale Solutrans.

Cu un scor de 150 de puncte, gama pentru distanțe lungi a producătorului olandez a reușit să iasă învingătoare în fața noului T-Way, camionul pentru lucrări grele în șantier lansat de Iveco, dar și în fața celei de-a doua generații a lui eActros, celebrul autotractor electric al celor de la Mercedes-Benz. Potrivit regulamentului IToY, titlul anual este oferit camionului prezentat pe piață în ultimele 12 luni, care a avut cea mai mare contribuție la eficiența în transportul rutier, ținând cont de inovația tehnologică, siguranță, confortul șoferului, manevrabilitate și ușurința în condus, economie de combustibil, grijă față de mediu și, nu în ultimul rând, Costul Total de Proprietate (TCO).

În pregătirea noii generații formată din trei versiuni de cabină, DAF a profitat de noile reglementări UE privind masele și dimensiunile și a lansat un camion ce îmbunătățește semnificativ aerodinamica, eficiența în consumul de carburant, siguranța și confortul pentru șofer. În timpul recentelor teste de rulare extinse în Spania și Europa Centrală, unde și revista Tranzit, în calitate de membru în juriul IToY, a participat, am putut aprecia nivelul de vizibilitate directă excepțional oferit de parbrizul mare și curbat, de geamurile laterale coborâte și fereastra cu vedere la bordură. Împreună cu sistemul de camere care înlocuiește oglinzile retrovizoare tradiționale și noua cameră de vizualizare a colțului din dreapta jos, toate aceste caracteristici oferă o vizibilitate excelentă de jur împrejur, protejând pietonii și bicicliștii.

Juriul IToY a apreciat, de asemenea, și performanța noilor sisteme de propulsie bazate pe motoarele Paccar MX-11 și MX-13, cuplate la cutia de viteze automată TraXon și caracteristicile avansate ale sistemului Cruise Control predictiv cu funcționalități extinse Eco-Roll.

Odată cu prezentarea noii generații, DAF oferit un camion greu de înaltă tehnologie, care stabilește un nou reper în industria camioanelor. Noul DAF este orientat spre viitor, reprezentând o platformă completă pentru noile generații de transmisii alternative” – Gianenrico Griffini, președintele ITOY.

Premiul International Truck of the Year (IToY) a fost lansat inițial în 1977 de jurnalistul britanic Pat Kennett, editorul legendarei reviste Truck Magazine. Astăzi, cei 24 de membri ai juriului reprezintă reviste de vehicule comerciale de top din toată Europa. Mai mult, în ultimii ani, grupul IToY și-a extins sfera de influență prin numirea de membri asociați pe piețele în creștere din China, India, Africa de Sud, Australia, Brazilia, Japonia, Iran și Noua Zeelandă. În ansamblu, publicul cititor combinat al celor 24 de reviste ale membrilor juriului IToY, alături de cele ale membrilor asociați, depășește un milion de oameni.

Vă invităm să citiți revista Tranzit de noiembrie care prezintă noua generație de camioane DAF, care va rămâne în istorie drept prima generație de camioane care a folosit avantajul lungimii permise de noua lege a maselor și dimensiunilor, care va aduce avantaje importante pentru calitatea vieții la bord  a șoferilor de cursă lungă.

Juriul doreşte să mulțumească Dekra pentru că a colectat independent toate voturile membrilor juriului IToY și a certificat rezultatul final. Istoria Dekra începe cu automobilul. În 1925, Deutsche Kraftfahrzeug-ÜberwachungsVerein e.V a fost fondată la Berlin pentru a asigura siguranța rutieră a mobilității, care se dezvolta rapid. Astăzi, Dekra are 8 divizii de servicii – inspecția vehiculelor, revendicări și expertiză, testarea produselor, inspecție industrială, consultanță, audituri, instruire și muncă temporară – şi oferă un portofoliu larg de servicii pentru siguranță pe șosea, la locul de muncă și acasă, pe 5 continente și în 60 de țări din întreaga lume.

Articole similare

Ad