Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Zero Emissions, noul serviciu Gebrüder Weiss pentru atingerea neutralității climatice

Serviciul Zero Emissions (Zero Emisii) lansat de Gebrüder Weiss la nivel internațional permite clienților să compenseze amprenta de CO2 a mărfurilor transportate și să promoveze proiecte certificate de protecție a climei.

Astfel, începând cu 1 noiembrie 2021, clienții Gebrüder Weiss au posibilitatea de a compensa pe deplin emisiile de CO2 generate în timpul transportului mărfurilor lor. Cu noul serviciu Zero Emissions, furnizorul de transport și logistică calculează și documentează producția de CO2 pentru fiecare transport realizat în întreaga lume pe cale terestră, feroviară, maritimă și aeriană.

„Serviciul Zero Emissions oferă clienților noștri o transparență deplină și detaliată cu privire la amprenta de CO2 a transporturilor lor. În acest fel, îi ajutăm să se îndrepte către neutralitatea climatică și o evaluare echilibrată a ciclului de viață”, a declarat Wolfram Senger-Weiss, CEO al Gebrüder Weiss.

Emisiile calculate folosind baza de date web EcoTransIT sunt detaliate pe factura de transport a clienților împreună cu costurile de compensare. Plățile compensatorii efectuate de clienți sunt canalizate apoi în proiecte certificate de protecție a climei pe mai multe continente diferite. Atent selectate și monitorizate îndeaproape, aceste proiecte fie reduc semnificativ emisiile de CO2, fie le elimină complet. Utilizatorii care își compensează transportul primesc un certificat care documentează sprijinul lor pentru proiectul către care au fost direcționate fondurile.

“Suntem mândri că, alături de clienții Gebrüder Weiss, putem pune bazele unui viitor mai verde pentru generațiile viitoare. Mai mult de atât, este un pas firesc pentru compania noastră în targetul privind atingerea neutralității climatice”, a declarat, la rândul său, Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România. Prin acest proiect, Gebrüder Weiss colaborează permanent cu clienții în direcția neutralității climatice. De asemenea, compania și-a stabilit și obiective ambițioase. Astfel, până în 2030, încearcă să obțină neutralitatea climatică la unitățile sale logistice prin utilizarea energiei electrice generate cu sisteme fotovoltaice. Mai mult, compania implementează deja la nivel internațional o gamă de camioane cu emisii scăzute care sunt alimentate cu gaz natural lichefiat (GNL, GNC), electricitate și hidrogen (pile de combustie).

Articole similare

Ad