Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania introduce 3G la locul de muncă: ce înseamnă pentru șoferi?

Autoritățile federale și regionale din Germania au convenit recent să înăsprească măsurile anti-coronavirus la depășirea anumitor praguri de stres în spitalele din țară. Astfel, a fost aprobată regula 3G la locul de muncă, ceea ce face ca șoferii de camion să nu mai aibă nevoie de certificat verde atât timp cât stau în cabină, după cum arată BGL.

Așa cum menționează sursa citată, certificatul COVID este necesar pentru șoferii profesioniști care muncesc pe teritoriul Germaniei doar în situația în care au contact cu alte persoane, spre exemplu atunci când încarcă/descarcă sau realimentează camionul:

Potrivit ordonanței, vehiculele nu sunt considerate locuri de muncă. Pentru șoferii care nu intră în contact cu alte persoane în perioada cât muncesc nu este necesar certificatul Covid. Totuși, imediat ce ei intră în contact cu o altă persoană, de exemplu la încărcare, descărcare sau realimentare, certificatul Covid 3G ar trebui să fie obligatoriu. De asemenea, este de presupus că regulile locale valabile la încărcare-descărcare vor acoperi o asemenea cerință”, a declarat Prof. Dr. Dirk Engelhardt, purtător de cuvânt al BGL.

În coordonare cu asociațiile regionale, BGL cercetează în prezent posibilitatea folosirii de către șoferi a centrelor mobile de testare. Independent de acest lucru, șoferii pot să se testeze singuri în prezenta unei persoane special instruite din companie, care ar putea certifica rezultatul.

Sunt clienți care vor întări această regulă și care nu vor accepta ca șoferii să stea în cabină și să trimită ei un om pentru a prelua actele și vor impune procedura obișnuită, respectiv test/vaccin/dovadă trecere prin boală. Deja transportatorii români care activează pe Germania au început să primească astfel de mesaje de la clienții lor.

Articole similare

Ad