Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FM Logistic va investi 1,5 milioane de euro in implementarea solutiei Solea

In 2014 si 2015 FM Logistic va investi 1,5 milioane de euro in implementarea solutiei Solea, conceputa de Balea, ce scaneaza articolele pickuite, dar le si cantareste de fiecare data cand un articol este asezat pe suport, astfel ca se poate detecta cu mare precizie lipsa unui produs sau prezenta in plus a unuia. Solutia Solea este usor de implementat necesitand doar un simplu training al angajatilor pentru a o putea utiliza in activitatea curenta, in toate tarile unde FM Logistic este prezenta.
 

„Am identificat 30 de cazuri prioritare pentru acest proiect …. Toate sectoarele de activitate strategice pentru FM Logistic si tarile in care este prezent grupul sunt vizate pentru acest proiect.“ a declarat Jean-Marc TOLINI, manager procese FM Logistic – imbunatatire continua.
Solea poate fi utilizata in toate industriile si a fost lansata in 2008. In 2009 a fost integrata in operatiunile logistice ale FM Logistic realizate pentru clientul L’Oréal din Rusia.
Solutia cuprinde un carucior utilizat la pregatirea comenzilor formate dintr-o unitate de produs, poate pregati pana la patru comenzi si este direct conectat cu WMS-ul, denumit Fango. Picker-ul are 2 lamele ce cantaresc baxurile, fiind utilizat pentru pregatirea comenzilor la bax. Iar Picker mixed este o combinatie intre cele doua sisteme mentionate anterior, putand realiza simultan comenzi formate dintr-o singura unitate de produs precum si pe cele la bax.
Solea a fost utilizata pentru prima data in 2010 pentru pregatirea comenzilor la unitatea de produs si a adus o crestere a productivitatii cu 25%. Urmare a succesului acestei solutii in Rusia, FM Logistic a decis implementarea solutiei si pentru pregatirea comenzilor la bax.
FM Logistic opereaza in 6 sectoare principale – alimentar, cosmetic, farmaceutic, hi-tech, industria bunurilor de uz casnic si ingrijire personala si retail, avand o vasta experienta de peste 45 de ani,  peste 17.300 de angajati si o cifra de afaceri de 887 milioane Euro inregistrata la 31 martie 2013.
Balea a fost infiintata in Franta in anul 1987 de specialisti in cercetare, dezvoltarea, designul, realizarea si marketingul solutiilor inovatoare prin controlul greutatii. Aceasta este prima companie cu certificarea securitatii Class III din Europa. Balea are 19 marci inregistrate si 15 brevete de inventie.

Articole similare

Ad