Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atacurile cibernetice asupra supply chain-ului se vor intensifica în 2022 – Kaspersky

Atacurile cibernetice asupra lanţurilor de aprovizionare vor crește în 2022, la fel şi cele împotriva securităţii cloud şi a serviciilor externalizate, estimează cercetătorii Kaspersky, într-un raport în care este prezentată viziunea asupra viitorului ameninţărilor persistente avansate.

„Politizarea joacă un rol din ce în ce mai mare în spaţiul cibernetic, revenirea atacurilor low-level, afluxul de noi actori APT şi creşterea numărului atacurilor asupra lanţurilor de aprovizionare sunt câteva dintre predicţiile subliniate de cercetători. Schimbările la nivel global din 2021 au un efect direct asupra dezvoltării unor atacuri sofisticate în anul viitor“, afirmă experţii Kaspersky. Potrivit acestora, în 2021, utilizarea software-ului de supraveghere dezvoltat de către furnizori privaţi a intrat în centrul atenţiei cu proiectul Pegasus, care a inversat percepţia asupra probabilităţii unor atacuri zero-day în lumea reală pe iOS.

Raportul Kaspersky cuprinde şi alte previziuni ce vizează ameninţările cibernetice pentru anul 2022, printre care şi faptul că dispozitivele mobile vor fi expuse la atacuri ample şi sofisticate, aşa cum se preconizează şi în cazul atacurilor asupra lanţurilor de aprovizionare.

De asemenea, odată cu continuarea muncii de la distanţă, infractorii cibernetici vor continua să folosească mai mult computerele neprotejate de acasă ale angajaţilor sau cele care nu au software actualizat, ca o modalitate de a pătrunde în reţelele corporative.

Articole similare

Ad