Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vineri, 10 decembrie revista Tranzit premiază eficiența în transporturi la Cluj!

Vinerea viitoare are loc Gala Tranzit în format fizic, ca de obicei, la Cluj-Napoca. Pe lângă premierea celor mai eficiente firme de transport din România și a celui mai eficient manager de transport, evenimentul va prilejui o ocazie de a discuta cele mai arzătoare probleme ale pieței de transport din România, cu numai două luni înainte de a intra în vigoare capitolul referitor la detașare din Pachetul Mobilitate și cel referitor la accesul la profesie care implică atât întoarcerea camioanelor în țara de origine la 8 săptămâni, cât și licențierea companiilor și vehiculelor de 2,5-3,5 t.

Vom discuta cu reprezentanții Ministerelor Transporturilor și ai Ministerului Muncii despre cum se va transpune Pachetul Mobilitate în legislația internă și cum se va aplica, controla și sancționa nerespectarea prevederilor legate de întoarcerea camioanelor în țară sau nerespectarea declarării și neplății șoferilor detașați conform cu remunerația minimă din statul de detașare.

Iar Sebastien Schmitt (Move Expert) va vorbi despre cum se fac înregistrările șoferilor pe portalul IMI, special conceput pentru controlul Pachetului Mobilitate, despre sistemul de scoring al firmelor de transport în registrul unic de control european și cum trebuie să se pregătească firmele de transport pentru eventuale controale ale autorităților pe detașare.

Consultanții parteneri ai revistei Tranzit, prezenți în mai multe conferințe online pe tema diurnei – Av. Aurelian Opre, Mihăiță Adrian Pui și consultantul Petrică Horga – vor fi la Cluj pentru a discuta despre proiectul de lege privind amnistia pe diurnă – încă nevotat în Parlament – Mai sunt necesare amendamente la proiectul actual? Ce probleme rezolvă și pe care nu le rezolvă? Ce se întâmplă cu controalele actuale ale ANAF? Transportatorii se mulțumesc cu amnistia fiscală sau cer pedepsirea celor care au inițiat aceste controale și au cauzat pierderi uriașe până la închiderea unor firme de transport?

Roxana Ilie (UNTRR) și Decebal Popescu (Transport Academy) vor trece în revistă ce spune Comisia Europeană despre aplicarea Pachetului Mobilitate și cu cât vor crește tarifele de transport practicate de români după februarie 2022? Care este impactul plafonării diurnei neimpozabile în costurile transportatorilor? Care este impactul plății șoferilor detașați cu remunerația minimă din statul de detașare în costul/km și care este impactul inflaționist (cauzat de prețurile în continuă creștere la motorină, RCA, piese și componente, camioane etc.) asupra costului de transport?

Sorana Cernea (TPA) va face o prezentare despre taxele pe care un antreprenor român trebuie să le plătească în Germania, dacă își înființează acolo o firmă, iar Andreea Florian (Țucă & Zbarcea) va explica ce taxe și impozite trebuie să plătească firmele care au intrat de curând la Mari contribuabili.

Înainte de a petrece în compania Dalmei și a lui Doru Octavian Dumitru, vom încheia seara cu o discuție referitoare la șoferii extracomunitari – cum îi accesăm, la ce costuri și ce nevoi de angajare putem rezolva cu aceștia. Cei care doresc să se înregistreze la eveniment o pot face până luni pe emailul office@traficmedia.ro

Articole similare

Ad