Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Italia, taxele de drum cresc in forta de la 1 ianuarie 2014

Taxele de drum din Italia au fost modificate incepand cu 1 ianuarie. In medie, taxa pe autostrada A5 (Torino-Aosta) creste cu 15%, pe A4 (Venetia-Trieste) cu 12,9%, pe varianta Passante di Mestre se majoreaza cu 13,5%. Apoi, pe drumul de la Asti la Cuneo taxa creste cu 7,2%, pe autostrada Fiori cu3,7% si pe Veneto cu 12,91%. De asemenea, pe soseaua dintre Milano si Serravalle majorarea este de 1,16%, pe autostrada Italia (Toscana SpA) de 3,93%, pe centura ocolitoare a orasului Napoli creste cu 3,59% si pe Torino-Savona cu 2,24%.
 

Aceste valori sunt medii, insa cresterea pe unele rute va fi mult mai mare. In termeni absoluti, de exemplu, pe Venetia-Padova, aceasta fluctueaza de la 70 de centi la 3 euro, practic cu 400% mai mult decat tarifele actuale.
Insa toate aceste hotarari au starnit controverse. Astfel, o serie de parlamentari au trimis catre Guvern o cerere scrisa pentru clarificari, in incercarea de a „evita alte constrangeri asupra economiei – deja puternic afectata de criza – care ar putea deteriora si mai mult domeniul transporturilor si turismului, fiind asteptata si o crestere globala a preturilor de consum.“
In petitie acestia aduc in prim-plan si legea Matteoli din 2009, care prevede ca indicele preturilor industriei nu ar trebui sa creasca mai mult decat inflatia.

Articole similare

Ad