Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De la 1 ianuarie in Slovacia se aplica taxa electronica

Incepand cu 1 ianuarie 2014, pe teritoriul Republicii Slovace, taxa de autostrada pentru vehiculele comerciale cu capacitate mai mare de 3,5 t poate fi platita numai printr-un sistem automat de detectie (Obu). Ca atare, masura anterioara, care pana de curand le permitea transportatorilor aflati in tranzit plata prin intermediul unui tichet, nu mai este valabila.
 

Suma ce va fi taxata este stabilita in functie de diversi parametri, cum ar fi: distanta parcursa, categoria vehiculului, greutatea, numarul de axe, clasificarea Euro si tipul de drum (in afara de autostrada, se platesc si drumurile expres si unele drumuri nationale).
Plata poate fi facuta in sistem pre-paid sau post-paid, insa cu inregistrarea in avans la compania Sky Toll.
Obu este instalat la bordul vehiculului prin conectarea la priza si poate fi procurat pe baza unei garantii. Pentru abonare la un contract valabil in sistemul pre-paid se pot cere informatii in cele 8 puncte de contact situate in orasele principale si in cele 90 de puncte din intreaga tara. Contractul pentru sistemul post-paid poate fi cumparat doar in punctele de contact.
Inregistrarea poate fi de asemenea realizata online la www.emyto.sk.

Articole similare

Ad