Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CVIM a câștigat Premiul pentru Inovație la categoria Carosieri cu platforma TEPEMATIC

Din 2019, Premiile pentru Inovație, acordate în acest an cu ocazia expoziției Solutrans, sunt organizate într-un format nou, cu noi criterii de selecție și de apreciere a produselor înscrise și cu un juriu mai vast, din care fac parte directori tehnici ai firmelor producătoare de vehicule comerciale grele, profesioniști din domeniu (federații ale transportatorilor, dar nu numai) și jurnaliști din presa specializată.

La ediția din acest an s-au înscris 80 de inovații, iar juriul a desemnat câștigătorii dintr-o listă scurtă de 21, câte șapte la categoriile Carosieri, Furnizori de Echipamente și Digitalizare. Iar ca un omagiu adus fostului președinte al FFC (organizatorul competiției) s-a acordat în plus, la fiecare din cele trei categorii, premiul special „Joseph Libner”, pentru o inovație care aduce beneficii specifice pentru mediu.

La categoria Carosieri câștigător a fost CVIM, cu platforma plată TEPEMATIC cu extensie laterală, pentru creșterea lățimii utile și simplificarea încărcării/descărcării mașinilor transportate. Sistemul este complet automat și are ca principal obiectiv acela de a face munca șoferului mai ușoară și mai sigură, evitând căderile de la înălțime.

Pe locul al doilea s-a clasat producătorul de bene Forez-Bennes, cu SYSTEM GEEC 7, un instrument de control și de monitorizare care constă dintr-un ecran instalat în cabină și o rețea multiplexată în întregul vehicul, care îi permite șoferului să fie informat în timp real în legătură cu posibile riscuri și avertizat prin intermediul unor lumini sau prin alarmă sonoră.

Pe locul al treilea a fost Chéreau, cu sistemul patentat SafeLoading-C, care blochează frânele vehiculelor la rampa de încărcare când ușa acesteia este deschisă. Vehiculul și rampa sunt echipate cu un dispozitiv de comunicare și, atunci când ușa se deschide, mașina află această informație prin intermediul unui sistem wireless și frânele se blochează automat, pentru ca manipulanții să lucreze în deplină siguranță.

Premiul special „Joseph Libner“ la categoria Carosieri a fost câștigat de Lecapitaine, pentru Le Capitaine URBAN, o caroserie frigorifică dedicată utilitarelor ușoare, care economisește până la 12% energie, oferă o sarcină utilă cu până la 1.200 kg mai mare, în funcție de configurația vehiculului, și se adaptează la șasiurile de mâine, cu propulsii alternative.

Articole similare

Ad