Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CNSU a emis o nouă hotărâre. Șoferii profesioniști nevaccinați pot intra în țară doar cu test PCR

De pe 10 decembrie intră în vigoare noile măsuri restrictive la intrarea în țară și se aplică și pentru șoferi. Astfel, dacă nu sunt vaccinați sau nu au certificat verde care să ateste că au trecut prin boală, șoferii trebuie sa intre cu test PCR.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 6 decembrie 2021, Hotărârea numărul 111 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, iar regulile sunt valabile începând cu 10 decembrie și până la finalul zilei de 8 ianuarie.

Astfel, șoferii profesioniști nevaccinați sau care nu au fost confirmați pozitiv în ultimele 180 de zile, și care intră în țară din statele UE aflate în zona roșie, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național. În caz contrar intră în carantină timp de 10 zile. Pentru statele terțe, testul trebuie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în țară.

În plus, începând din 20 decembrie, persoanele care intră în România ar urma să completeze formularul de localizare a pasagerului, potrivit secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Formularul de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF – Passenger Locator Form, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrare în aeroporturi şi unde persoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă, să îl prezinte la graniţă sau la sosire la graniţă, dacă este, pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular“, a spus Raed Arafat.

Articole similare

Ad