Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adriana Ticau: Tahograful digital va imbunatati siguranta rutiera si respectarea drepturilor soferilor

Parlamentul European reunit in sesiune plenara la Strasbourg a votat raportul eurodeputatei PSD Adriana Ticau, privind revizuirea regulamentului privind aparatura de inregistrare in transportul rutier, respectiv tahografele digitale.
Scopul regulamentului propus, care il va inlocui pe cel actual datand din 1985, este reducerea posibilitatilor de a manipula tahograful, aplicarea mai eficienta a normelor sociale si reducerea sarcinii administrative prin valorificarea deplina a noilor tehnologii si introducerea unei serii de noi masuri de reglementare.
 

Adriana Ticau, raportor al Parlamentului European pentru acest regulament a subliniat ca "noul regulament reprezinta un echilibru intre siguranta rutiera si imbunatatirea conditiilor de munca, pe de o parte, si respectarea vietii private si a datelor soferilor pe de alta parte. Parlamentul a sprijinit introducerea tahografului inteligent, deoarece acesta va contribui la imbunatatirea punerii in aplicare a legislatiei, a conditiilor de lucru ale soferilor, la cresterea sigurantei rutiere si va fi un mijloc de reducere, pe termen mediu si lung, a nivelului sarcinii administrative legate de obligatiile privind tahografele pentru societatile de transport. Vrem ca tahograful inteligent sa fie eficient, insa la un pret accesibil.
Tahograful inteligent va fi introdus pe piata la 36 de luni dupa intrarea in vigoare a specificatiilor tehnice si va include doua noi functii: comunicarea de la distanta, utilizata pentru a efectua controale, si inregistrarea datelor de localizare."

Articole similare

Ad