Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wielton și-a extins portofoliul cu un nou model pentru transport de bobine

Este vorba despre o semiremorcă ușoară, multifuncțională, Coil Master Strong Light (SL), ce permite transportul în siguranță al bobinelor de oțel, dar și transportul la preț avantajos al unor mărfuri paletate, datorită greutății proprii reduse. Astfel, cumpărătorii își pot diminua numărul de curse, deci și consumul de carburant și emisiile poluante.

În general semiremorcile având cuvă pentru bobine sunt limitate la acest tip de mărfuri, dar noua soluție Wielton se remarcă tocmai prin faptul că permite și transportul eficient al altor încărcături.

În ciuda greutății proprii reduse, mai mici decât a unei semiremorci standard pentru bobine, Coil Master Strong Light (SL) este robustă și are structură rezistentă. În afară de scăderea greutății proprii, au fost realizate și schimbări legate de materiale: se folosește oțel cu rezistență sporită, datorită căruia este posibilă diminuarea grosimii unor elemente sau perforarea altora, având ca rezultat o scădere cu 500 kg a masei proprii comparativ cu modelul standard de la Wielton pentru transport de bobine, în condițiile în care se păstrează lungimea de 9 m a cuvei. Iar înlocuirea oțelului cu aluminiul în anumite zone cheie, cum ar fi coloanele de fixare a încărcăturii sau barele cuvei, duc la o altă diminuare de 150 kg a greutății proprii, ajungând-se la 6.600 kg în echiparea standard. În plus, alegerea unor opționale din aluminiu, cum ar fi rezervoarele de aer, picioarele de susținere sau jantele, duc la o scădere suplimentară a greutății, până la 6.200 kg, ceea ce face ca și uzura anvelopelor și plăcuțelor de frână să fie mai mică.

Coil Master SL 9.0 a fost creată pe baza prototipului realizat de Rogesta, un client Wielton care face transport de bobine, prototip căruia i s-au adus anumite modificări, după care s-a trecut la producția de serie.

Articole similare

Ad