Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CBRE a remarcat o crestere a investitiilor in spatii comerciale

Romania se afla printre tarile din centrul si estul Europei care au inregistrat o crestere substantiala a volumelor de investitii in spatii comerciale in 2013 fata de anul anterior, desi tara noasta a fost mai putin activa pe acest sector in ultimii ani, precizeaza compania de consultanta imobiliara CBRE.
Volumul investitiilor in spatii comerciale din Romania a fost de 229 de milioane de euro in 2013, clasandu-se in fata Ungariei, care a raportat un volum de investitii de 225 de milioane de euro.
 

Potrivit CBRE 2013 a fost cel mai bun din ultimii sase pentru piata de proprietati comerciale din centrul si estul Europei. Investitiile in proprietati comerciale au atins 10 miliarde euro anul trecut, aproape cu 31% mai mult fata de 2012.
Rusia si Polonia continua sa fie principalele motoare de crestere a volumelor. Aceste doua tari inregistreaza impreuna 80% din volume.
In special Rusia a avut un an bun (5,2 miliarde de euro) realizand o crestere a volumelor de 40%. In Polonia cresterea de 10% a volumelor pana la valoarea de 2,97 miliarde de euro a depasit asteptarile.
Si Republica Ceha a inregistrat rezultate remacabile (1,02 miliarde de euro), o crestere de 68% a activitatii anul trecut fata de anul 2012.

Articole similare

Ad