Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ACAROM consideră inoportună taxa de solidaritate, mai ales în contextul actual

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) arată într-un comunicat că a luat act cu surprindere de intenția autorităților de a introduce o taxa de solidaritate de 1% din cifra de afaceri a companiilor cu cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.
În contextul economic actual, când vorbim de patru crize simultane – pandemia Covid-19, lipsa de componente electronice, creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, dar și la materii prime, și inflația, care au toate un impact puternic negativ asupra sectorului auto național – ACAROM consideră total inoportună impunerea de noi taxe companiilor.
Mai ales pentru că suntem după doi ani succesivi de scădere a cifrei de afaceri, iar la orizont sunt provocări majore pentru sectorul auto (electrificare, decarbonizare, noi schimbări în mobilitate), impunerea unei noi taxe nu va face decât să împovăreze și mai mult bugetele companiilor.
Iar lipsa de predictibilitate fiscală sau legislativă, de dialog cu mediul de afaceri și de studii de impact pe termen scurt, mediu și lung înainte de luarea unor asemenea decizii, va avea un impact negativ asupra sectorului auto național, ducând la renunțarea la planurile de investiții, la scăderea atractivității României ca posibilă destinație pentru proiecte noi, deci implicit la pierderea unui număr important de locuri de muncă.
În concluzie, „numai având un dialog deschis, corect cu autoritățile naționale, putem contribui efectiv și eficient la creșterea economică, la creșterea gradului de competitivitate și la dezvoltarea durabilă a României“.
 

Articole similare

Ad