Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șofer român, prins cu 26 de migranți afgani, indieni și pakistanezi în camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş – I.T.P.F. Timişoara au depistat în zona de competenţă, într-o autoutilitară, 26 de cetățeni din Pakistan, India şi Afganistan care intenţionau să iasă ilegal din Romania.  Șoferul autoutilitarei este cercetat pentru trafic de migranţi.

În urma unui control efectuat în jurul orei 21:30 în apropierea unei parcări situate în zona localitații Izvin, județul Timiș, poliţiştii de frontieră au observat şi monitorizat un grup numeros de persoane, cetățeni străini, care s-a urcat în remorca unui camion înmatriculat în România. Ulterior, şoferul autoutilitarei s-a deplasat pe autostrada A1, în direcția punctului de frontieră Nădlac, fiind oprit la Km 508 de către echipajele poliției de frontieră, şi apoi escortat, împreuna cu mijlocul de transport, la sediul poliției de frontieră, pentru un control amănunțit și cercetări.

În urma verificărilor, s-a constatat că în interiorul vehiculului erau 26 de cetățeni din India, Pakistan şi Afganistan, posesori ai unor documente temporare de identitate emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe șoferul autoutilitarei, un cetățean român în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Argeș.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar șoferul care a sprijinit grupul de migranţi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Articole similare

Ad