Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FM Logistic sustine programul Green Freight Europe

Incepand cu anul acesta, FM Logistic s-a alaturat programului independent Green Freight Europe (GFE) ce are ca obiectiv protejarea mediului prin imbunatatirea performantei transportului rutier din Europa. Proiectul face parte din strategia de sustenabilitate FM Logistic. Prin sustinerea acestui program, grupul FM Logistic actioneaza in directia reducerii emisiilor de CO2 si cresterea responsabilitatii in randul angajatilor cu privire la securitatea si sanatatea la locul de munca si responsabilitatii sociale.
 

Initiativa permite FM Logistic accesul la instrumente mai eficiente pentru calculul emisiilor de carbon si adoptarea unei atitudini proactive la nivel de grup in directia cresterii masurilor de reglementare.
Compania detine certificarile HQE (High Environmental Quality) pentru toate depozitele din Franta si LEED pentru depozitele din celelalte tari unde FM este prezenta. De exemplu, platforma Ressons-sur-Matz din Franta reuseste anual sa reduca considerabil costurile cu energia.
FM Franta si-a asumat voluntar in 2009 angajamentul de a reduce emisiile de CO2 in Franta, prin achizitia de camioane Euro 5 si prin instruirea soferilor, economisind astfel pana la 1.5 llitri de motorina/100 km. In acest sens, FM Spania si-a achizitionat camioane care functioneaza pe baza de combustibil natural lichid.
Proiectul GFE a fost lansat in martie 2012 prin introducerea unor standarde la nivel European referitoare la modalitatea de calcul, analiza si monitorizarea emisiilor de CO2 din transportul rutier. Pornind de la o initiativa similara din USA, obiectivul acestui program voluntar si independent este sprijinirea cooperarii dintre transportatori, logisticieni si institutiile statului.
Programul este sustinut si de alte 100 de companii din domeniu.

Articole similare

Ad