Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Legatura rutiera cu portul Constanta se face din ce in ce mai dificil

Podul Agigea este inchis si nimeni nu lucreaza la refacerea lui, se arata intr-un comunicat FORT. Varianta ocolitoare de aproximativ 100 km (prin localitatea Topraisar) este inzapezita si nu poate fi utilizata.
Trecerea catre port si in sens invers se face cu bacul pentru toate auto cu masa total maxim autorizata mai mare de 5 t.
Zilnic se formeaza coloane de sute de camioane care asteapta imbarcarea pe bac. Trecerea cu bacul costa 50 de lei/camion, chiar daca rovigneta este platita.
 

Timpii de odihna si de conducere sunt dati peste cap, iar amenzile sunt de ordinul zecilor de mii lei.
Pierderile suportate de transportatorii ce asteapta incolonati chiar si zece ore sa treaca cu bacul sunt similare celor din perioada inzapezirii 300-500 lei/vehicul.
Federatia Operatorilor Romani de Transport – FORT solicita public Ministerului Transporturilor sa intervina la autoritatiile judetene pentru ca macar varianta ocolitoare sa fie deblocata de zapada.
FORT considera totodata ca pentru vehiculele comerciale ce au vigneta achitata, plata contravalorii traversarii cu bacul trebuie sa fie asigurata de CNADNR.

Articole similare

Ad