Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

40 de ani de teste pe gheata pentru Bosch

In 1973, Bosch a fost prima companie care si-a testat sistemul ABS pe un lac inghetat langa Arjeplog, Suedia. Arjeplog numara aproximativ 3.100 de locuitori, dar pe o suprafata de zece ori mai mare decat New York, care are populatie de 8,3 milioane.
Mii de ingineri din domeniul automotive merg catre Arjeplog in fiecare an pentru a profita de conditiile meteo pentru a-si testa prototipurile.
 

Bosch a fost una dintre primele companii care a intreprins teste aici. De fapt anul acesta Bosch aniverseaza 40 de ani de cand isi testeaza tehnologiile in Arjeplog. Compania a construit o locatie de test in peninsula Vaitoudden peninsula in care a investit 20 de milioane de euro. „Nordul Suediei este locatia perfecta pentru o reglare mai precisa a sistemelor de siguranta precum ABS si ESP® pe gheata si zapada”, a spus Gerhard Steiger, presedinte al diviziei de control al sasiurilor. Pentru sistemele de control al franelor, drumurile cu un coeficient de frecare mic reprezinta o provocare. “Daca manevrele sunt tinute sub control in astfel de conditii, poatefi acoperita orice situatie”, a mai spus Steiger.
Locatia de testare construita in 2003 ofera toate situatiile care le pot da batai de cap soferilor. In ultimii cativa ani in Arjeplog a fost testata si performanta sistemelor electrice la -20oC.

Articole similare

Ad