Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transporturile, unul dintre sectoarele din Spania cu risc mare de accidente de muncă

Așa cum informează federația transportatorilor spanioli FETRANSA, ministrul muncii din această țară și-a prezentat strategia de creștere a amenzilor pentru încălcări grave ale protocoalelor de siguranță ocupațională, pentru a reduce rata mare de accidente din unele sectoare industriale.

No strategie se va concentra asupra transportului, agriculturii, construcțiilor și industriei și prevede amenzi de circa un milion de euro pentru infracțiunile foarte grave privind protocoalele de siguranță la locul de muncă.

Planul prevede și înmulțirea inspecțiilor la locul de muncă, deoarece în 2017-2019 s-a înregistrat un mare număr de accidente, inclusiv unele soldate cu decese, în transportul rutier de mărfuri, construcțiile de clădii, realizarea de instalații electrice și de altă natură pe site-urile de construcții, pescuit, agricultură și colectarea deșeurilor. În opinia ministrului, nu se pune problema de a acționa global în anumite sectoare de activitate, ci de a lua măsuri pentru fiecare cauză care duce la accidente fatale de muncă. Iar companiile vizate vor fi mai ales acelea în care au loc astfel de accidente.

Articole similare

Ad