Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DSP și DSU nu se înțeleg! Șoferii profesioniști, deși exceptați, continuă să fie trimiși în carantină

Haos la frontiere după ce o parte din DSP-urile locale continuă se emită decizii de carantinare a șoferilor profesioniști! Asta deși DSU, printr-o adresă semnată de Raed Arafat, a trimis o informare în data de 18 decembrie prin care sunt exceptați toți șoferii de vehicule de peste 2,4 tone de la măsura carantinării.

Șoferii și transportatorii continuă să primească decizii de carantinare. Se întâmplă la punctul de trecere Borș și Petea, unde „DSP-ul face ce vrea“, după cum acuză managerii companiilor de transport. Astfel, vineri, 17 decembrie, prin HCNSU 115/2021 CNSU a stabilit noi reguli de aplicare a măsurii carantinei, iar sâmbătă, 18 decembrie, Raed Arafat a semnat un document oficial trimis către Poliția de Frontieră, Institutul Național de Sănătate Publică și Direcțiile Județene de Sănătate Publică, prin care arată că „se vor aplica prin asimilare, pentru toți conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 t indiferent din zona din care sosesc, excepțiile de la măsura carantinei prevăzute la pct. 6, lit. h din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 111/2021“. Aplicabilitatea deciziei semnate de Raed Arafat este 18.12, data semnării deciziei. Cu toate acestea, șoferii care trec la vama Borș continuă să primească decizii de carantinare pentru 14 zile (Vezi facsimil).

„Doamna de la DSP i-a spus șoferului ca la ei nu sunt ajunse măsuri de aplicare a hotărârii respective așa că ea aplică ce este în vigoare. Ne luptăm cu morile de vânt. La Borș continuă se carantineze. La fel și la Petea“, a transmis un transportator.

Documentele la care facem referire pot fi consultate AICI și AICI.

Articole similare

Ad