Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi de până la 1.000 de euro în Belgia pentru lipsa marcajelor de pe vehicule

Așa cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN, pe baza datelor de la membrii săi, camioanele și semiremorcile care circulă fără marcaje riscă tot mai mult să fie oprite în trafic în Belgia și amendate cu sume cuprinse între 350 și 1.000 de euro/vehicul, în ciuda faptului că aceste marcaje nu mai sunt de mulți ani obligatorii în UE. TLN și IRU caută o soluție pentru această problemă, adică pentru adaptarea legislației din Belgia la cea comunitară, dar sigur lucrurile nu se vor rezolva în scurt timp. Deci transportatorii care circulă mult în Belgia trebuie să aibă marcaje galbene pe vehiculele lor pentru a se feri de sancțiuni.

Marcajul rectangular galben/roșu reflectorizant de pe spatele camioanelor și semiremorcilor a fost echipament standard obligatoriu pentru vehiculele comerciale timp de câteva decenii. Odată cu apariția cerințelor UE privitoare la marcarea conturului, în iulie 2011, semnele au devenit, de fapt, redundante. Ele nu mai fac parte din reglementările UE privind iluminatul vehiculelor și dispozitivele reflectorizante și, prin urmare, cele mai multe țări UE și-au adaptat legislația în această privință.

Dar Belgia, alături de Spania și unele țări est-europene, nu a adoptat încă această reglementare, ceea ce înseamnă că toate vehiculele comerciale care circulă în Belgia trebuie marcate, inclusiv cele care încă nu au fost înmatriculate definitiv și cărora legislația UE nu le impune asta.

Articole similare

Ad