Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Datoriile transportatorilor polonezi au crescut în pandemie cu 1,2 miliarde de zloți

Conform datelor din Registrul Național al Datoriilor pus la dispoziție de Biroul de Informații Economice din Polonia, datoriile firmelor de transport din această țară au crescut în timpul pandemiei cu 27% și depășesc 1,2 miliarde de zloți (1 zlot polonez este echivalentul a circa 1,07 lei). Numărul datornicilor a crescut cu 925, până la 23.500, iar datoria medie de când cu pandemia a crescut cu 9.500 de zloți/firmă.

Însă aceasta nu este singura problemă a transportatorilor polonezi, arată asociația de transport și logistică TLP, ci Pachetul Mobilitate reprezintă un motiv foarte mare de îngrijorare.

Industria de transport este una dintre cele mai importante din Polonia și sprijină dezvoltarea economiei acestei țări în ansamblu, adică a construcțiilor, producției, comerțului ș.a. În domeniu lucrează 125.000 de firme, în care sunt angajați circa 750.000 de oameni.

Conform Inspectoratului pentru Transport Rutier, 36.500 dintre transportatorii din Polonia sunt licențiați pentru internațional și ei au în total 256.300 de camioane. Conform sistemului telematic GBox, în al patrulea trimestru din 2020, de exemplu, vehiculele grele poloneze au parcurs 190.000.000 km. Dar, în ciuda numărului în creștere de firme din domeniu, atât care fac intern, cât și care fac internațional, ele se luptă cu probleme ce le împiedică dezvoltarea: profitabilitatea scăzută, reglementările tot mai stricte, costurile mari cu forța de muncă și criza de personal calificat, creșterea costurilor de transport, taxele de drum mari, reparațiile scumpe și termenele mari de plată.

Și pandemia a avut un impact uriaș asupra operatorilor polonezi, deși nu toți au simțit în același mod efectele ei: transportatorii de persoane au fost cei mai afectați, iar cei care transportă mărfuri în cont propriu sunt într-o poziție mult mai bună, la fel și cei care colaborează direct cu firme de comerț electronic, construcții sau producție, deoarece în aceste domenii cererea de transport a fost mare, iar guvernele au pompat bani pentru sprijinirea societăților comerciale.

Articole similare

Ad