Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO și Plus anunță un proiect pilot de camioane autonome în Europa și China

IVECO s-a alăturat Plus, un furnizor global de tehnologie pentru camioane cu conducere autonomă, ca partener european pentru lansarea unui proiect pilot în Europa și China, pentru a începe validarea și integrarea tehnologiei de transport autonom de la Plus cu camionul de ultimă generație IVECO S-WAY.

Parteneriatul va testa și demonstra performanța sistemului integrat Plus în IVECO S-WAY într-o gamă largă de medii și condiții de conducere. Acest nivel de testare cuprinzătoare, utilizând atât soluția PlusDrive de tip driver-in (adică cu șofer la bord), cât și tehnologia de conducere autonomă de nivel 4, va ajuta la colectarea datelor și la validarea proiectului de camioane autonome S-WAY.

Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer Iveco Group, a declarat: „fiind singura companie de tehnologie de transport autonom care a început deja să livreze un produs comercial clienților din sectorul transporturilor grele, Plus a dezvoltat o strategie clară și convingătoare pentru a lansa un camion autonom de nivel 4. Acest lucru este în concordanță cu viziunea noastră centrată pe client a unui camion automat și sigur, care vizează îmbunătățirea productivității și reducerea costurilor de operare.”

„Am subliniat întotdeauna necesitatea unor teste extinse pentru a valida faptul că un sistem de conducere autonomă este capabil să facă față diverselor condiții meteorologice, terenuri și scenarii de condus. Acest proiect va accelera eforturile noastre de a începe producția de camioane autonome care combină tehnologia Plus gata de producție, de înaltă performanță, full-stack de nivel 4 de conducere autonomă cu expertiza profundă a ingineriei IVECO și se concentrează pe siguranță și durabilitate”, a declarat Shawn Kerrigan, COO și co-fondatorul Plus.

Articole similare

Ad