Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania cauta cel mai talentat tanar sofer profesionist

Scania Romania a lansat competitia Young European Truck Driver la care participa peste 85,000 de soferi din 40 de tari. Mii de soferi din intreaga lume, sunt invitati sa participe din nou la competitia “Young European Truck Driver” – cea mai mare competitie pentru soferii de camioane din toata lumea.
Soferii se pot inscrie la concurs incepand cu 12 februarie, pe site-ul Scania YETD 2014.
Prima etapa, dupa inregistrarea online, este un test teoretic cu 40 de intrebari unde cunostintele despre siguranta, legislatie, condus economic, asigurarea incarcaturii si acordare de prim ajutor sunt esentiale.
 

A doua etapa a competitiei este marcata de trei evenimente regionale, care se vor desfasura in zone diferite ale tarii pentru ca toti soferii care au obtinut rezultate bune la testul online sa poata merge mai departe.
Numai 12 vor ajunge in finala nationala si doar unul singur va intra in cursa pentru marele premiu, un camion Scania seria R, in valoare de 100.000 de euro.
Pentru cei mai buni soferi de camion nimic nu este imposibil. Fiecare problema o transforma intr-o provocare pe care trebuie sa o depaseasca si aceasta este provocarea competitiei YETD 2014, “Sofezi sau conduci?” Pentru ca asa se face diferenta intre cei mai buni soferi in Asia, Sudul Asiei, Europa si America Latina.
Anul acesta invitatia pe care o face Scania soferilor este diferita. La 31 de ani, Daniel Olsson, sofer profesionist cu o experienta de 5 ani pe sosele, a fost supus de unui test suprem cu camere ascunse – Dementa Cargo.
Sarcina a fost simpla – sa ridice marfa dintr-un depozit. De unde era sa anticipeze soferul ce il asteapta? Totul a inceput cu parcurgerea unui circuit in zig-zag format din cutii pozitionate intr-un mod bizar. Derutat, Daniel Olsson a avut de infruntat o serie de intamplari si marfa putin probabil sa existe. Cu toate acestea, nu a putut fi perturbat de la misiunea sa.
In Europa, concursul este sponsorizat de Michelin si sustinut atat de Uniunea Internationala a Transportatorilor Rutieri, cat si de Comisia Europeana.
In Romania, competitia este sustinuta IFPTR, Schmitz Cargobull, Scania Credit Romania, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, Crucea Rosie si Politia Romana – Directia Rutiera.

Articole similare

Ad