Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL introduce Certificarea Green Carrier pentru transportatorii de marfă. Girteka printre primele companii recunoscute

Grupul Deutsche Post DHL introduce o certificare globală DHL Green Carrier pentru partenerii săi de transport care fac eforturi pentru a fi mai sustenabili în transportul rutier. Grupul german își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră la sub 29 de milioane de tone până în 2030 și la zero net până în 2050. Girteka este printre primii furnizori care au primit certificarea.

Transportul rutier reprezintă 21% din emisiile totale de echivalent CO2 (CO2e). Pe lângă electrificarea distribuției finale și a investițiilor în tehnologii alternative de propulsie și carburanți în cadrul parcului propriu al companiei, o altă pârghie importantă este oferta de servicii de transport durabil de către partenerii de servicii ai companiei. Prin certificarea subcontractanților săi verzi, cel mai important furnizor de logistică din lume își subliniază astfel angajamentul pentru durabilitate și schimbări climatice și, în același timp, creează transparența necesară pentru părțile interesate, arată compania într-un comunicat.

DHL Express, alături de diviziile de Freight și Supply Chain au dezvoltat în comun un program standardizat pentru a determina sustenabilitatea și pentru a recunoaște partenerii individuali care furnizează servicii de transport rutier pentru fiecare divizie și deja au certificat cu succes primele companii de transport partenere. Cu ajutorul Programului de Certificare Green Carrier, pot fi identificați subcontractanții care își aduc deja o contribuție la logistica durabilă. În același timp, încurajează investițiile suplimentare în tehnologii verzi pentru a reduce emisiile de CO2 – Reducerea amprentei grupului, precum și a transportatorilor și clienților săi. În acest fel, DHL poate nu numai să sporească transparența pentru toți cei implicați, ci și să îmbunătățească sustenabilitatea în transportul de marfă, mai arată compania germană.

Pentru a primi certificatul Green Carrier, partenerii de transport trebuie să aibă o strategie privind sustenabilitatea. Pe lângă tehnologiile de bază – anvelope cu frecare redusă și aerodinamicitate îmbunătățită, transportatorii trebuie să folosească și tehnologiile mai prietenoase cu mediul, așa cum sunt carburanții alternativi sau sistemele de propulsie alternative. DHL a pus la punct o platformă online, iar toți subcontractorii săi care iau parte la program sunt clasificați în 4 categorii: “Passed”, “Good”, “Excellent” și “Outstanding”.

Una dintre primele companii de transport certificate de DHL Freight este furnizorul paneuropean de servicii de transport rutier de marfă Girteka Logistics din Lituania.

Articole similare

Ad