Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un Mercedes-Benz din seria autovehiculelor multifunctionale

Prin intermediul noii Clase V, Mercedes-Benz redefineste conceptul de autovehicul multifunctional. Chiar daca este cel mai tanar si spatios membru al familiei de automobile Mercedes-Benz, modelul seteaza noi standarde in segmentul sau datorita designului si inovatiilor prezente in premiera la bord. Noua Clasa V ofera spatiu interior pentru pana la opt persoane si o functionalitate exemplara combinata cu un design premium, confort, placerea de a conduce, eficienta si siguranta.
 

La lansarea pe piata, noua Clasa V este echipata cu motorul diesel ultra-performant de 2.1 litri cilindree, in patru cilindri si supra-alimentare cu sistem biturbo care deja este un propulsor de succes pe restul gamei de automobile, de la Clasa A si pana la S. Pentru noua Clasa V, el a fost imbunatatit suplimentar si va fi disponibil in trei trepte de putere: in V 200 ofera 100 kW (136 CP) si un cuplu motor maxim de 330 Nm, iar in V 220 CDI are 120 kW (163 CP) si 380 Nm. Pentru fiecare indicativ in parte, fiecare versiune este cu 20 Nm mai puternica, dar consumul este mai mic cu aproximativ doi litri pentru fiecare 100 km parcursi. Cu un consum mediu de doar 5.7 litri de diesel pentru 100 km parcursi si emisii de CO2 de doar 149 grame per kilometru parcurs, V 220 CDI este un lider absolut de eficienta in segmentul sau.
Varful de gama botezat V 250 BlueTEC are o putere maxima de 140 kW (190 CP) si un cuplu motor maxim de 440 Nm, ceea ce ii confera forta la fel de mare si agilitate comparabile cu predecesorul motor diesel V6 de trei litri cilindree. In acelasi timp, noul model de top are o functionare foarte rafinata, iar nivelul de zgomot interior a fost redus semnificativ – mai ales datorita antifonarii suplimentare fata de precedentul model. Consumul de carburant este de asemenea semnificativ mai mic decat la fostul model: la un consum mediu de doar 6 litri de motorina pentru 100 de km parcursi, motorul diesel biturbo consuma cu 28% mai putin decat fostul propulsor V6, cu date de putere similare. Datorita tehnologiei BlueTEC, modelul de top al Clasei V este primul automobil din segment care implineste standardele Euro 6. V 250 BlueTEC este echipat standard cu transmisia automata 7G-TRONIC PLUS cu selector electric amplasat pe coloana volanului – DIRECT SELECT si padele DIRECT SELECT pe volan pentru schimbarea manuala a treptelor. Transmisia automata este disponibila optional pentru modelele V 200 CDI si V 220 CDI.

Articole similare

Ad