Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rezultate pozitive pe termen scurt pentru vanzarile de remorci in vestul Europei

Compania de consultanta CLEAR International a publicat un nou raport de previzionare a cererii de remorci in Europa de Vest pana in 2018.
Informatiile din 2012 si 2013 privind revenirea economica a Europei au dus cu fiecare estimare cu un pas inapoi. Totusi, pentru 2014 este previzionata o revenire solida atat in termeni economici, cat si pentru cererea de remorci. In raport se estimeaza ca cererea va creste cu mai mult de 10%. Mai multe tari vestice acoperite de raport vor creste chiar si cu 15%.
 

Belgia, Franta si Germania si-au recastigat nivelul PIB dinainte de recesiune, iar marea Britanie va reveni la acest nivel pana in 2014. Totusi, Olanda nu va ajunge la nivelul premergator crizei inainte de 2017, iar pentru Italia si Spania va dura si mai mult.
Si mai important pentru cererea de remorci, nivelul investitiilor in aceste sapte economii majore isi vor reveni mai greu decat PIB. Belgia si marea Britanie vor fi primele tari care vor investi la acelasi nivel pe care l-au avut inainte de recesiune, dar asta nu se va intampla inainte de 2016. Chiar si asa, nivelul investitiilor se va imbunatati incepand cu 2014 oferind un impuls cererii de remorci. Mai mult, cererea pentru servicii de transport in Vestul Europei, masurata in tone kilometrice, care a tot scazut incepand cu 2008, se va stabiliza cel putin. Media scaderii pentru cele sapte economii majore este de 20% din 2006.
Se estimeaza ca parcul de remorci se va stabiliza la nivelul lui 2013. Acesta este in cadere libera din 2009. Trebuie subliniat faptul ca nu s-au mai inregistrat niciodata astfel de scaderi. Dimensiunea parcului a crescut in fiecare an chiar si in plina recesiunea si scaderi economice.
Potrivit previziunilor pana in 2016 cererea de remorci noi va ajunge la nivelul lui 2006. Gary Beecroft, Managing Director CLEAR este de parere ca productia de remorci a scazut cu 10,8% fata de 2011, va avea o crestere de doua cifre in 2014.
In ciuda aspectului pozitiv pentru perioada 2014-2016 va aparea inevitabil o alta scadere in economia Europei. Conform ultimelor previziuni scaderea va aparea in 2018, chiar daca raportul recunoaste ca poate aparea cu unul doi ani mai tarziu.

Articole similare

Ad